Bruksstatistikk oktober 2016

Vi justerer noen av tallene

Fra og med denne måneden kan du merke at noen av tallene er annerledes enn i tidligere rapporter. Det er fordi vi har fjernet to feilkilder som gjorde at antall besøk og innlogginger var for høyt:

 1. En innstilling i analyseverktøyet vårt gjorde at besøk ble dobbeltregistrert hvis personen logget seg inn eller ut av Min helse.
 2. En annen innstilling i webserveren vår gjorde at innlogginger til Min helse ble registrert gjentatte ganger dersom personen var logget inn lenge.

I tillegg har vi valgt å se bort fra alle besøk hvor personen:

 • kom til helsenorge.no fordi de logget ut av mineresepter.no
 • lukket nettleseren med en gang

Dette gjør at de historiske tallene for besøk og innlogginger endres, men trendene i rapporten forblir stort sett som før.

Slik var utviklingen fra september til oktober

Trafikken til helsenorge.no økte med 16 prosent denne måneden. Det meste av økningen skyldes at folk begynte å ta i bruk den nye tjenesten for registrering av pasientreiser.

Tjenestene kjernejournal og pasientjournal hadde også en merkbar økning i trafikk, mens bruken av de andre tjenestene har vært stort sett uendret.

Mange Facebook-brukere har delt to saker om hhv. pasientreiser og nye helsekrav til førerkort. Den ubetalte trafikken fra Facebook økte derfor merkbart. Antallet besøk fra søkemotorer endret seg ikke merkbart.

Les bruksstatistikken for oktober 2016 her.

Artikkelen er skrevet av Daniel Walø

 • Lisa Sand

  Jeg er helt enig. Er nå blitt frastjålet over 100 kroner i fjor og 141 kroner i år. Dessuten legges ikke restegenandel for lege som ikke er blitt refundert sammen med egenandeler for reise hvis du allerede har fått frikort 1!

 • Altos

  Hva er minstebeløp for utbetaling fra frikortordningen? Det beløpet som blir stående igjen bør overføres til det neste året. Istedenfor stjeles det fra pasientene! Jeg har vært syk over mange år og det er ikke småbeløp de har stjålet fra meg. Om jeg er skyldig 100 Kr for helsetjenester MÅ jeg betale det. Jeg foreslår at vi pasienter setter samme minimumsbeløp og ikke betaler ut beløp lavere enn det!!!

  • helsenorgebeta

   Hei. Kunne du sendt spørsmålet ditt inn med dette skjemaet?

   https://helsenorge.no/kontakt

   Da vil de som jobber med frikort svare deg. 🙂