Stor oppdatering av helsenorge.no er nå ferdig

Vi liker å si at vi jobber iterativt og inkrementelt når vi utvikler helsenorge.no. Det betyr at vi både forbedrer funskjonaliteten vi allerede har, men også lanserer ny funksjonalitet. Les og se demoen av hva som ble levert i mai 2017!

Gjennomgående har vi jobbet masse på baksiden for å fortsatt ha topp sikkerhet, og bedre håndtering av feil.

Skjermbilde som viser nye hendelser i brukerflaten.

Ny visning av hendelser

Meldingsfunksjonaliteten har fått masse ny funksjonalitet – både synlig og usynlig. En smart filterfunksjon hjelper deg å få oversikt over innboksen, og forbedret design hjelper deg å finne fram. I tillegg har vi nå muligheten for å sende skjema til utfylling som en del av meldingene, og til og med hjelpe til med forhåndsutfylling av skjemaelementer.

Hendelser er muligheten for å se påminnelser og korte beskjeder i toppen av alle sider, sammen med uleste meldinger.

Helse og behandling

Kjernejournalen har fått en ny side for registrering av sykdommer, og en mye mer oversiktlig visning av hele din kjernejournal. I kjernejournalen har vi også fått bedret visning av kritisk informasjon.

Fastlegetjenester kan nå i større grad brukes på vegne av barn.

Timeavtaler og helsekontakter

Skjermbilder som viser registrering av helsekontakter.

Registrere helsekontakter

Helsekontakter har endelig mulighet for å legge til egne helsekontakter gjennom kjernejournal. I tillegg har vi gjort klart for å vise flere helsekontakter i kommunehelsetjenesten.

Bedre bytt fastlege med mer informasjon når du skal ta valget om å bytte fastlege. Det er nå mulig å vise informasjon om blant annet vikar og utekontor.

Timeavtalene har fått en kalendervisning, og også enklere endring av time.

Innsyn i journal

Tilgangsloggen er nå tilgjengelig for innbyggere i Helse Vest.

Økonomi og rettigheter

Pasientreiser har fått mange små endringer, som gjør at det blir enda enklere å bruke.

Profil og tilgang

Profilinnstillinger har blitt samlet, og det er nå et sted for å vise og endre pårørende, arbeidsgivere og mer.

Forskningsdeltakere får nå mulighet for å se kliniske studier de deltar i, foreløpig gjelder dette kun i Helseundersøkelsen i Nord-Trøndelag.

Endringene rulles ut natt til 22. mai 2017, se demonstrasjonen under!

Artikkelen er skrevet av Ole Kristian Losvik

Emneord: |
 • Takk for innspill, vi jobber med flere prosjekter som skal bidra til enklere, sikrere og bedre legemiddeltjenester. Vi har notert oss ønsket, og har som mål å få en løsning på dette.

 • Siden jeg jobber med produktutforming, så har jeg ikke oversikt over alle rettigheter og er ofte nødt å henvise folk videre til folk som kan gi riktige svar.

 • Torstein Westerås

  Ett klart svar, takk! Er det grupper som kommer dårligere ut. Vennligst start svaret med hhv JA/NEI- takk.

  • Spørsmålet er for meg litt uklart, men vi kjenner ikke til grupper som har kommet dårligere ut etter denne oppdateringen.

 • Lars Brendeland

  Ønsker gjerne demovideo før september når helsenorge igjen får en oppdatering. Spennende å se hvilken ny funksjonalitet som kommer!
  Ønsker å kunne finne igjen frikortet mitt på helsenorge om jeg mister det,og skrive det ut. Ville vært enda bedre å bare fått melding på helsenorge når jeg har fått frikort. Så skriver jeg det ut selv,så sprarer HELFO papir og porto.

  • Vi legger ut video igjen før september-releasen, følg med her på bloggen! Takk for godt tips, vi jobber fort tiden intenst med å tilrettelegge for at mest mulig av kommunikasjonen skal foregå digitalt for de som ønsker det.

 • Helge Ross Sørensen

  Hei! Hvorfor kan ikke planlagte behandlinger legges inn på kalenderen under timeavtaler? Et papirark kan komme bort/mistes. Hadde dette vært lagt inn i kalenderen hadde vært en ekstra sikkerhet for å ha kontroll over dager/tidspunkter. Er ellers veldig fornøyd med sykehusets oppfølging.

  • Hei! Takk for godt innspill! VI jobber med å flere timeavtaler til å automatisk komme inn i oversikten over timeavtaler, og helst med muligheten til å kunne endre på timer selv dersom det er noen som ikke passer. Ville du syntes det var nyttig dersom du kunne legge inn timer selv i timeavtaler?

 • Heidi Weltan

  jeg lurer bare på hvorfor i al verden det skal være så foselige på folk..Jeg har M.S,hjerteproblemer soriasis,angst og deprisjon og mye andre sykdomen Men så er jeg ikke syk nok til og komme til varme da det hjelper så godt på min M.S så det jeg lurer på er hvorfor er det sån?????

 • Signe Roald Laustsen

  Hei, jeg savner at man kan be om å fornye reseptene direkte fra reseptoversikten. Slik det er nå må man inn på reseptoversikten for å sjekke hva som er utløpt, notere dette ned, og så inn på funksjonen for å be om å få fornyet reseptene hos fastlegen. Litt tungvindt slik det er nå. Er eller veldig fornøyd. 🙂

  • Hei! Takk for tilbakemeldingen! Vi tar med oss ditt innspill, og jobber med å forbedre funskjonaliteten her!

 • Martin Pedersen

  Har sett meg nødt til å følge min fastlege til en annen kommune. Hvordan blir det i forhold til dekning fra pasientreiser?

 • Lars Brendeland

  bra tiltak! Hvor lang tid bruker en melding fra helsenorge til hjemmetjenesten sin epj,og omvendt når løsningen er lansert ?

  • asgeir

   Hei Lars. Rent teknisk sett tar det ca 1 sekund. Det vil kunne variere med nettforbindelse etc.