«Mine resepter» når nye høyder

Flere og flere benytter seg nå av tjenesten «Mine resepter». I oktober var det nesten 90 000 som logget seg inn for å se reseptene sine.

Formålet med e-resept er et tryggere legemiddelbruk og enklere rutiner. Alle apotek og nesten alle bandasjister kan ekspeder e-resepter som blir skrevet ut.

e-resept_300

I februar 2012 var e-resept innført nasjonalt og flere og flere benytter seg nå av tjenesten «Mine resepter» på helsenorge.no. I oktober logget nesten 90 000 seg inn via ID-porten til «Mine resepter».

70 prosent av alle resepter er e-resepter
Det blir skrevet ut ca. 3,5 millioner resepter per måned, og av disse er nå ca. 70 prosent e-resepter. Utskrivning av e-resept øker etter hvert

som gamle papirresepter brukes opp. Samtidig tar bruken av «Mine resepter» seg opp. Økningen skyldes både et større volum, at flere nå kjenner tjenesten og at tilgangen er blitt enklere.

I august i år ble «Min helse» etablert på helsenorge.no. Besøkende kan nå logge seg inn én gang for å få tilgang til «Mine resepter», «Mine egenandeler» og mange flere tjenester. Innføring av Bank-ID i november 2012 ga et stort hopp i bruksstatistikken.

Hjelp oss å gjøre «Mine resepter» bedre kjent

Siden starten med «Mine resepter», har i underkant av 200 000 unike brukere logget inn i tjenesten for å se egne og sine barns resepter. Gjennomsnittlig besøkstid er 5,37 minutter og 5,2 sider blir besøkt pr besøk.

Det er fortsatt mange som ikke kjenner tjenesten. Vi vet at leger er flinke til å informere pasienter, men alle våre samarbeidspartnere som er i dialog med innbyggere kan hjelpe oss til å gjøre «Mine resepter» enda bedre kjent!

e-resept2

 

 

 

 

Les mer: Slik fungerer e-resept
Les mer: Spørsmål og svar om e-resept

Test ut «Mine resepter» ved å logge deg inn på «Min helse» på helsenorge.no

 

Artikkelen er skrevet av Helsenorge Beta