Vil du være med, så heng på … Implementering – den kronglete veien å gå

Kari Kværner holder foredragHar du noen gang jobbet lenge med en løsning som du selv synes er både smart og samfunnsnyttig, men som ingen har lyst til å bruke? Har du noen gang hatt en spennende idé, men ikke hatt kapasitet til å ta den videre?

Denne uken fikk  vi som jobber med helsenorge.no besøk av Kari Kværner, innovasjonsdirektør, lege og leder av Idepoliklinikken, OUS. Hun delte med oss konkrete tips og råd fra Idepoliklinikken.

– Heldigvis har vi som jobber med helse et felles mål om å gjøre det beste for pasientene, forteller Kari Kværner engasjert. – For å skape lyst til å ta i bruk nye løsninger må vi fokusere på hva vi har til felles. Når vi kan vise at nye  løsninger gir en bedre hverdag til pasientene, er det lettere å finne lyst og engasjement til endringer.

Helsenorge.no får mange spennende ideer gjennom ideverktøyet på denne siden.  Det kan være vanskelig å ta de smarte ideer videre i systemet når budsjettene allerede er planlagt. – Dere må få andre til å ta videre de gode ideene  og gripe fatt i de “lavt hengende fruktene” først! Råder Kari Kværner. Hun ga også nyttige tips om hvordan vi kan skape en enda bedre innovasjonskultur.

Hovedutfordringene for digitale innbyggertjenester i tiden framover presenterte Kværner som:

  1. At vi må samle oss rundt det pasienten trenger.
  2. Infrastruktur – hvordan kopler vi oss sammen? (IKT)
  3. Innføre gode innovasjonsløsninger og «spre det glade budskap»

Les hele foredraget hennes på slideshare

Artikkelen er skrevet av Guri Sandelien Rekve

Emneord: | |