Helsenorge og responsivt design

Nettstedet Helsenorge.no hadde ca 450.000 besøkende i april, en noe roligere måned enn vanlig, sannsynligvis på grunn av påsken. NRK.no publiserte 18. april en sak om voksne og vaksiner. Der henviste de til tjenesten Mine vaksiner på helsenorge.no. Det medførte en økning på 34% til informasjonen om Mine vaksiner og økning i innlogginger til tjenesten. på Helsenorge.no sammenlignet med måneden før. Det er med andre ord kort vei fra en slik nyhetssak til at folk prøver ut tjenester det henvises til.

En annen besøksstatistikk er også meget interessant. I februar 2012 kom 12% av alle som besøkte nettstedet Helsenorge.no fra en mobil enhet – en smarttelefon eller et nettbrett. I april 2014 benytter 40% av våre besøkende slikt utstyr. Vi opplever derfor også, som de fleste andre, at våre besøkende i stadig større grad lar PC eller Mac ligge, og i stedet benytter seg av smarttelefonen sin eller nettbrett sitt når de oppsøker informasjon.

Nettstedet vårt er ikke godt tilrettelagt for smarttelefoner i dag. Vi har eksperimentert med tilrettelegging for mobile enheter ved å gjøre våre nettsider med graviditets-informasjon responsive. Erfaringen fra dette er definitivt positiv, og jobber nå hardt med å løfte oss slik at hele plattformen blir responsiv.

piaVi forventer at antall brukere med små skjermstørrelser vil øke videre. Når Bank-ID, som er den prefererte autentiseringsmetoden på Helsenorge.no, kommer i Java-fri utgave utpå høsten blir det også enklere for alle å bruke tjenestene på Helsenorge.no som forutsetter innlogging med en mobil enhet, også Mine vaksiner. Det er mulig å benytte Mobil Bank-Id også i dag, men det fungerer ikke med alle kombinasjoner av enheter, banker og mobiltelefonoperatører.

James

Vi jobber hardt for at våre besøkende skal ha en så god brukeropplevelse som mulig hos oss. James og Pia Maria (se bilder) er blant entusiastene i det nye visuelle konseptet vi vil innføre i løpet av juni måned. Her legger vi grunnlaget for at det ikke lenger skal spille noen rolle hvilken type enhet du kommer fra. Uansett skal du tas godt vare på. Første skritt er tilretteleggingen av det nye konseptet, som blir satt i produksjon i løpet av juni. Med dette som utgangspunkt vil vi ha helt nye muligheter til å jobbe med både brukeropplevelser og tilrettelegging for mobile enheter.

 

Følg med!

Artikkelen er skrevet av Helge T Blindheim

Emneord: | | |