En påtvers-pålangs-workshop

Hos oss pågår et forprosjektet som tar mål av seg til å levere forslag til tjenesteområder for gode, digitale, nasjonale innbyggertjenester til bruk i spesialisthelsetjenesten. Vi har skrevet litt om prosjektet og prosjektets ulike faser tidligere. Les om dette i posten Hvor brenner det og hva er slukket.

Måten vi jobber på er at vi lytter og leser før vi konkluderer. Vi starter bredt, som øverst i en trakt, og smalner inn etter hvert som vi ser vi nærmer oss noen svar. Vi er nå i innsiktsfasen og startet den og hele forprosjektet med å invitere noen kloke hoder. Vi tenkte at de kloke hodene hadde noe smart å si om hvordan det er lurt å tenke inn i et prosjekt som dette og hvordan vi skal gripe det an.

Skjerm_workshop_invitasjon

 

Hodene kom både fra ulike deler av helsesektoren, ulike deler av landet og fra privat næring. Vi var mest opptatt av de visjonære tankene, og ikke så mye hvor deltagerne kom fra. Formålet med workshopen var å få innspill på hva de mente var viktig å huske på når vi nå skal se på nasjonale, digital innbyggertjeneste og hvor det er lurt å rette blikket.

I løpet av workshopen holdt Jens Espeland (gründer og lege), Even Westvang (gründer og teknolog mm) og Gaute Godager (gründer og psykolog) innlegg.

Jens snakket om samhandlingsmuligheter og velferdsteknologi, Even om digitale grunnmurer og Gaute om hva som motiverer folk til faktiske handlinger. Klikk på lenkene og du vil kunne se hele presentasjonene.

Hvordan man kan engasjere folk til handling (Gaute)


Skjerm_workshop_Gaute

 

Om digitale grunnmurer og hvordan det er lurt å tenke rundt arkitektur for å lage gode brukeropplevelser (Even)

 

Skjerm_workshop_Even

Jens snakket uten powerpoint, så hans poeng blir vanskelig å vise frem.

Workshopen ble fasilitert av GovMinds og invitasjonen er laget i tett samarbeide med dem. I neste post vil vi legge ut resultatene og innsiktene fra deltagerne.

Del med andre

Del gjerne denne posten videre. Trykk på Facebookshare eller Twitterknapen under. Vi vet mange er opptatt av hva som skjer nasjonalt fremover og vi tror det er en stor sannsynliget for at noen av de du deler med vil synes denne posten gir interessante opplysninger. Dette er den andre posten blant flere om forprosjektet

Lenker til poster om Digitale innbyggertjenester spesialist:
Helsenorge.no møter regionene og vice versa Om når land møter by møter regioner
Hvor brenner det og hva er slukket? Om mandatet og beskrivelse av prosjektet
En påtvers-pålangs-workshop. Om Kick-off workshop avholdt i mai
Dette er rådene vi fikk. Resultatet fra kick-off workshopen i mai

…eller du kan søke på hashtaggen Digitale innbyggertjenester spesialist.

 

Artikkelen er skrevet av Maria Gjerpe

Emneord: | |