Bruksstatistikk februar 2017

I februar var det litt færre besøkende på helsenorge.no enn i januar, men mye av nedgangen skyldes at februar er 3 dager kortere enn januar. Vi opplever likevel en økning i besøkstallet på 82 prosent sammenlignet med februar 2016.

Innlogginger i Min helse har økt med 3,6 prosent sammenlignet med januar 2017.

En kuriøs trend vi ser hver måned, er at helsenorge.no blir hyppigst besøkt på mandager. Besøkstallet minker deretter dag for dag utover uken, der den nedadgående kurven når sitt bunnivå i helgene. På lørdag er besøkstallet over halvert sammenlignet med mandag.

Det mest brukte søkeordet internt var også denne måneden «pasientreiser», mens «frikort» har gått forbi «fastlege». Dette kan sannsynligvis ses i lys av at nye regler for frikortordningen ble innført i januar og at en artikkel om endringen ble oppdatert på helsenorge.no.

Forkjølelsessesongen er også på hell, skal vi tolke besøksstatistikken for sykdomsartiklene våre. Samtlige artikler om temaet har hatt en nedgang i februar. Inn på lista, rett inn på 11. plass av 20, har artikkelen om bulimi dukket opp. Det har vært noe mediefokus på dette temaet i februar, men det er uvisst om dette har en sammenheng med våre besøkstall eller ikke.

Les statistikken for februar 2017 her.

Artikkelen er skrevet av Hanne Tungen