Bruk av åpne data

Helsedirektoratet har via Helsenorge.no debutert med tilgjengeliggjøring av åpne data. Vi er også med som datatilbyder og i styringsgruppen til Apps4Norge-konkurransen som pågår i disse dager – www.apps4norge.no. Denne konkurransen drives av DIFI og IKT-Norge. De datasettene vi tilbyr er beskrevet på data.norge.no, og du kan få en oversikt over dem her.

Det mest populære av disse ser ut til å være data om legevaktene i Norge. Dette datasettet inneholder informasjon om gateadresser, GPS-lokasjoner, åpningstider og telefonnumre til alle landets legevakter. Dagens IT skrev forleden om én av utviklerne som har meldt seg på Apps4Norge-konkurransen, Jan Frode Maurice. Han har laget en legevakt-app for iOS og Android som benytter dette datasettet.

En utvikler som kaller seg Bjellano har også laget en Android app med basis i samme datasett.

I tillegg til disse to har Håkon Bogsrud og Anders Stensaas laget en app for nye Windows 8.

Vi synes det er veldig spennende at 4 nye apper er laget på såpass kort tid. Vi ønsker utviklerne lykke til i Apps4Norge-konkurransen og i jobben med å videreutvikle funksjonalitet og kvalitet i app’ene. Fra vår side søker vi å øke kvaliteten i datasettet som tilbys under NLOD-lisensen (Norsk Lisens for Offentlige Data).

Hvis du har tips om andre helse-apper som utvikles i Norge og på disse datasettene, så si gjerne fra til oss ved å legge inn kommentarer her.

 

Artikkelen er skrevet av Helsenorge Beta

Emneord: | | | | |